HistòriaL'Associació Pessebrista va néixer l'any 2011 com a Grup Pessebrista gràcies a la bona voluntat i predisposició d'uns pocs vilatans de Mont-roig, amb la finalitat de poder fer participar  a la gent del poble de l'art de fer pessebres i a la vegada de l'esperit del Nadal. El Grup Pessebrista va muntar un gran pessebre a l'estil tradicional, el qual va tenir molt bona acceptació, fet que va encoratjar als pessebristes a tirar endavant amb el seu projecte.
L’any 2012 el Grup Pessebrista va legalitzat la seva situació com Associació Pessebrista de Mont-roig del Camp.

 L’Associació Pessebrista vol col.laborar en l’organització d’actes relacionats amb el pessebrisme. El seu interès és mantenir i  fomentar la construcció de pessebres a Mont-roig, a més de la propagació d’aquesta tradició tan arrelada a Catalunya i al món, conservar, estudiar i enriquir la cultura popular tradicional i investigar i millorar les tècniques de construcció i de composició de pessebres.

El Nadal 2012 a més del pessebre monumental tradicional, l'Associació va fer una xerrada sobre la tradició pessebrista a Catalunya i com aquesta tradició s'ha convertit en el sentit autèntic del Nadal amb el títol 
El Naixement i els pessebres. La tradició en les festes nadalenques, a càrrec del Sr. Pere Ignasi Poy

Com a fet podríem dir innovador, els pessebristes van posar a disposició els seus pessebres particulars i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mont-roig va organitzar la Ruta dels pessebres, així doncs es van poder visitar diferents pessebres en diversos indrets del poble, fet que va tenir molt èxit amb una gran afluència de públic.
            
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada