Relat del Pessebre


RELAT DEL PESSEBRE

            
            Natzaret un petit poble de muntanya, humil i ignorat pels homes, amb cases blanques de pedra, va ser l’escollit per Déu per començar la història de Jesús.
            Les gents de Natzaret somiaven amb un millor destí. Imaginaven un gran imperi universal amb un Messies que imposaria la seva voluntat sota les claus de l’amor i la honestedat.
            Les converses sobre el seu futur eren una característica de les gents de Natzaret. Tenien ganes de salvació, de justícia i de perdó!
            Natzaret per la seva situació estratègica, situat en el camí que venia d’Egipte i anava a Damasc, era un important lloc de pas de passatgers i mercaderies.Aquí vivia Josep un jove artesà de certa posició, procedia d’una família benestant, descendent directe del Rei David.
Maria, una bonica noia, filla de Joaquim i Anna, s’encarregava de les tasques diàries de l’època: anar a buscar aigua a la font, coure el pa, teixir, anar al rentador,…Un bon dia l’Arcàngel Gabriel, enviat per Déu, s’apareix a Maria i li anuncia que serà la Mare de Déu. Maria se sent confusa, una noia de 18 anys, soltera i compromesa amb Josep.
L’àngel li proclama que engendrarà el fill de l’Altíssim per obra de l’Esperit Sant, donarà a llum un Nen que tindrà per nom Jesús.
Jesús salvarà al seu poble del pecat, regnarà per sempre en un regne que no tindrà fi.
Maria accepta la paraula de l’Arcàngel Gabriel.Cèsar August, emperador romà, va promulgar un edicte en què anunciava per tota Palestina que tots els jueus havien d’empadronar-se al lloc d’origen.
Josep, casat amb Maria, havia d’anar a empadronar-se, des de Natzaret, a la regió de Galilea, cap a la ciutat de David, Betlem, a Judea.
 El camí cap a Betlem era llarg i dur. Maria estava en avançat estat de gestació.Betlem, en l’època dels empadronaments rebia més gent de l’habitual. Els jueus dels pobles propers buscaven posada per poder passar la nit.
Molt pròxim a Betlem, hi havia Jerusalem, la ciutat santa per excel·lència. A la part alta de la ciutat, on vivien les classes adinerades,  hi havia el palau d’Herodes.
A Betlem hi podem veure diferents artesans, treballant de cara al carrer, el ferrer, amb el foc de la farga sempre viu, el ceramista, el pastisser,...Josep i Maria esgotats pel llarg camí no aconsegueixen trobar lloc en cap posada.
            

En el silenci de la nit, Jesús neix en una establia. En un bressol entre la palla, la mare l’en gronxa i el pare ho contempla embadalit. Ha arribat la Salvació als homes.
El rei del Cel, un nen tan petit, tendre i pobre.
Els pastors, que passaven la nit en el camp vetllant els seus ramats, reben la Bona Nova, l’Àngel de Déu els hi anuncia el Naixement del Messies:
 “us ha nascut un Salvador a prop d’aquí, en una establia el trobareu”.
I anàrem tots cap a Betlem! Anunciant, amb alegria, el Naixement a totes les gents.
El petit infant ha portat l’alegria i l’amor. Els pastors l’adoren i les criatures li canten sota la llum dels estels.En aquells dies van arribar d’Orient  uns  Reis buscant el Rei dels jueus, que acabava de néixer,  guiats per la llum de l’estel de Betlem, a l’establia el venen a adorar, portant-li or, encens i mirra. Jesús, Rei de Reis, Déu a la Terra, l’home que ha vingut per salvar al seu poble.Herodes al sentir l’anunci del nou Rei, per la inquietud de defensar el seu regne, ordena a la seva guàrdia que mati a tots els infants menors de dos anys.
L’ordre d’Herodes posa en perill a Jesús. Josep, avisat en somnis per l’àngel, porta la seva família cap a Egipte.
Després de la mort del rei Herodes, l’Àngel es torna aparèixer a Josep en somnis. Jesús, Maria i Josep tornen cap a Natzaret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada